Naturel olie

Olie is een natuurlijk product om de parketvloer mee af te werken. Er zijn verschillende soorten olie met veel verschil in kwaliteit. Voor een vloer die afgewerkt wordt met olie kiezen wij vrijwel altijd voor een dikke olie, die tijdens het uitpoetsen erg soepel wordt zodat deze goed in de toplaag van het hout kan dringen, dit zorgt voor een sterke en duurzame bescherming van het hout. Olie wordt in conditie gehouden met een speciale onderhoudszeep voor olie die gebruikt wordt in het dweil water. Elke keer wanneer de vloer wordt gedweild blijft er een laagje onderhoudszeep aangebracht. Elke keer als er een extra laagje onderhoudszeep wordt aangebracht wordt de vloer meer waterafstotend totdat de vloer zo verzadigd is dat er geen druppeltje water meer in het hout kan trekken. Klik hier om meer te lezen over het onderhoud van olie.


Olie en kleur

Ook kan er met olie erg goed gevarieerd worden met kleuren. Er kan gekozen worden voor een colorwash olie waarmee een kleurtint kan worden aangebracht. Na het aanbrengen van deze colorwash wordt de parketvloer gelakt met een twee componenten parketlak. Het klinkt misschien vreemd om een watergedragen parketlak over een olielaag aan te brengen, maar de producten zijn speciaal op elkaar afgestemd. De combinatie colorwash-parketlak is één van de mooiste manieren om de parketvloer te voorzien van een lichte kleurtint bijvoorbeeld white-wash. Het voordeel van deze behandeling is dat de parketvloer van een zeer sterke eindlaag wordt voorzien die tevens gemakkelijk is in onderhoud.


Het is niet noodzakelijk om na een kleur olie een parketlak aan te brengen. De vloer kan ook afgewerkt worden met een kleurolie als toplaag


Olielak

Er bestaat tegenwoordig ook een parketlak die dezelfde uitstraling heeft als olie. Deze parketlak heeft een zeer lage glansgraad waarmee het net lijkt alsof de parketvloer is voorzien van een olielaag terwijl er eigenlijk een parketlak is gebruikt. Parketlak is aan te raden bij huisdieren of kleine kinderen.

Afwerken met lak

Bij intensief gebruik van de vloer is parketlak een zeer geschikt product om de vloer mee af te werken. Het is slijtvast en zeer gemakkelijk in onderhoud. Bij parketlak kunt u ook kiezen uit verschillende glansgraden. Er is zelfs een lak waarmee de vloer lijkt alsof deze helemaal niet behandeld is!

Lees meer hierover »

Afwerken met olie

Olie is een natuurlijk product om de vloer mee af te werken. Ten opzichte van lak heeft olie het voordeel dat het gemakkelijk plaatselijk bij te werken is.Lees meer hierover »

Varieren met kleur

Door het aanbrengen van een kleurolie of kleurbeits kunt u de vloer een geheel ander uiterlijk geven. Zo kunt u de vloer moderniseren met een white- of greywash, de vloer donkerdere tint geven of juist een warmere tint.

Lees meer hierover »