Vloeren afgewerkt met een White-wash tint

Whitewash is één van de meest gebruikte tinten op parketvloeren. Met deze witte tint kan de parketvloer een stuk lichter gemaakt worden. De moderne uitstraling die een whitewash afwerking aan de parketvloer geeft zorgt ervoor dat de vloer bij de meeste hedendaagse inrichtingen past. Naast de White-wash kleur kan de vloer ook afgewerkt worden met een Grey-wash. Met een Grey-wash geeft u bijvoorbeeld een eikenhouten planken vloer een steigerhout uitstraling. Natuurlijk zijn er nog veel meer kleuren mogelijk om de vloer een geheel andere uitstraling te geven!


Kan mijn parketvloer ook White-Wash en hoe wordt dit aangebracht?Parketvloer kleuren

In theorie kan elke parketvloer worden afgewerkt met een Whitewash tint. Het is echter wel zo dat het effect per vloer verschillend is. Op een donkere houtsoort moet natuurlijk een sterker pigment worden aangebracht om lichter gemaakt te worden.

Om een goed beeld te kunnen geven van hoe uw parketvloer er uit komt te zien met dit pigment, maken wij na het kaal schuren van de parketvloer een aantal proefjes op de vloer met verschillende kleuren en pigmentsterktes. Zo kunt u zelf een overwogen keuze maken voor welke kleurtint u wilt kiezen, of dat u de vloer toch liever naturel laat. Hier onder ziet u een voorbeeld van hoe wij de proefjes op de parketvloer kunnen maken

 

 

Vloer pigmenteren met behulp van olie

Voor het aanbrengen van de kleur zijn verschillende mogelijkheden. Indien u de vloer af wilt laten werken met olie, mengen wij het gewenste kleurpigment door een zeer slijtvaste olie. Deze olie wordt vervolgens aangebracht op de parketvloer en helemaal uitgepoetst. Op deze manier ontstaan geen vlekken en krijgt de vloer een mooie en egale uitstraling. Het voordeel van deze behandeling is dat eventuele beschadigingen makkelijker bij te werken zijn. Het nadeel van de behandeling is dat beschadigingen wel sneller zichtbaar zijn en het onderhoud iets intensiever is in vergelijking met parketlak.

 

Vloer pigmenteren met behulp van colorwash en parketlak

Indien u de parketvloer liever afgewerkt wilt zien met een parketlak, brengen wij de kleur aan voordat wij de parketvloer gaan aflakken. Dit doen wij met een colorwash. Een colorwash is een basisproduct die op kleur wordt gebracht met de gekozen tint. Deze colorwash wordt aangebracht op de parketvloer en ook helemaal uitgepoetst voor een egaal effect. Wanneer deze laag helemaal droog is wordt de vloer gelakt.

Het voordeel van deze behandeling is dat de kleur als basislaag wordt aangebracht. Er is heel wat voor nodig om de gelakte parketvloer zo te beschadigen dat ook de kleur wordt aangetast. Het onderhoud van een gelakte parketvloer is erg gemakkelijk en de parketlak die wij hiervoor gebruiken is erg duurzaam.